HUISSTOFMIJTALLERGIE

 

Wij zijn de enigste Belgische fabrikant van allergeendichte hoezen.

Goedgekeurd als Medisch hulpmiddel klasse 1

 

De meeste allergieproblemen worden veroorzaakt door de huisstofmijt, meer dan 700.000 Belgen hebben er last van.

Twee soorten mijten die in het huisstof leven zijn zeer belangrijke verwekkers van allergien. Voor de wetenschap noemen ze Dermatophagoides pteronyssinus en Dermatophagoides farinae.

De huisstofmijt heeft enige gelijkenis met een spin of een teek en is ongeveer 0,3 mm groot. Met het blote oog kan men ze niet waarnemen. Ze produceert uitwerpselen met een afmeting van 0,01-0,04 mm.

Het zijn deze uitwerpselen die allergische reacties kunnen veroorzaken.

Deze uitwerpselen zijn voorzien van een vliesje dat openbreekt waardoor er nog kleinere partikeltjes ontstaan met afmetingen gaande van 0,001 micron tot enkele micron.

Mijten van het soort Dermatophagoides teren op huidschilfers die ze vooral in het beddegoed (lakens, matrassen en kussens) vinden omdat we daar tijdens onze slaap door wrijving veel huidschilfers verliezen.

Aan afgestoten menselijke huidcellen hebben mijten echter niet genoeg om te overleven. Daartoe is ook de aanwezigheid van een schimmel nodig die vooral op matrassen voorkomt.

Op een matras zijn vooral de temperatuur als de vochtigheidsgraad die door het lichaam van de slaper wordt onderhouden ideaal voor het gedijen van deze mijten en van de schimmels waarop ze teren.


 

  

C.H.P. bvba

Krombrakenstraat 2

2460 Kasterlee

tel: 014.85.13.35

fax : 014.85.13.35

e-mail: chealth@skynet.be


 

Klik hier voor:

prijslijst

betalingswijze

meer info